سری اس 10 پرچم دار سال 2019 سامسونگ بوده که در تاریخ 20 فوریه معرفی شده است. این مدل برخلاف هر سال در 4 نسخه عرضه شده و گلکسی اس 10، گلکسی اس 10 پلاس، گلکسی اس 10 5G و گلکسی اس 10 ای را شامل می شود. همچنین گوشی منعطف یا تاشو Samsung Galaxy Fold در واقع یکی دیگر از محصولات جنجالی این برند محسوب شده و از یک سال قبل اخبار آن بر سر زبان ها بوده هم همزمان با سری اس 10 رونمایی شده است.
طراحی:
قاعده و اصول طراحی همان اصولی است که در سری های قبلی هم دیده شده اما فریم آلومینیومی آن نسبت به قبل باریک تر بوده و بین دو صفحه شیشه ای پیچیده شده است. تاکنون رنگ های صورتی، مشکی، آبی و سبز از آن عرضه شده که بسته به بازار هدف توزیع این آپشن های رنگی فرق می کند. یکی از کوچکترین ماژول ها در پنل عقب استفاده شده که میزبان سه دوربین بوده اما در زیر آن ماژول شارژ معکوس بی سیم به چشم نمی خورد. در واقع در قسمت پشت آن به غیر از ماژول دوربین چیز دیگری دیده نمی شود. صفحه نمایش 6.1 اینچی از جمله نقاط مثبت گلگسی اس 10 و یکی از گزینه های فروش آن در نظر گرفته می شود در این صفحه هم از کنار و هم بالا و پایین هیچ لبه ای وجود ندارد. بریدگی صفحه به طور کلی نسبت به مدل های قبلی فرق کرده در واقع سامسونگ از بریدگی o شکل استفاده کرده و به اصطلاح آن را Infinity-O نام گذاری کرده است. این بریدگی در Galaxy S10 Plus و Galaxy S10e هم به کار برده شده است.
لبه پنل پشتی همانند پنل جلو انحنا دار بوده که به فریم فلزی آن منتهی می شود. ماژول دوربین هم به صورت افقی در میانه این پنل و متمایل به لبه بالایی جای گرفته و لوگو سامسونگ در وسط آن حک شده است. فلش در کنار این سه لنز قرار داشته و هیچ نشانه ای از شارژ بی سیم معکوس قابل مشاهده در این قسمت به چشم نمی خورد و پنل پشت کاملاً تمیز و زیبا به نظر می رسد. استفاده از این انحنا حس بسیار خوبی را در دست منتقل می کند. ابعاد آن 149.9× 70.4 × 7.8 میلی متر و وزنی برابر با 157 گرم دارد. فریم آن آلومینیومی بوده و پنل عقب از جنس شیشه گوریلاگلس 5 ساخته شده که به خوبی از بدنه آن در برابر خط و خش و ضربه محافظت می کند. این درحالی است که نمایشگر آن با پوشش گوریلاگلس 6 پوشیده شده که مقاومت قابل توجهی را به آن بخشیده است. همچنین از گواهینامه مقاومت در برابر گرد و خاک و آب IP68 برخوردار بوده در نتیجه می تواند به مدت 30 دقیقه تا عمق 1.5 متری دوام داشته باشد. در مقابل پرچم دار شیائومی می 9 فاقد این گواهینامه بوده که جای تعجب دارد.
این بار سنسور اثر انگشت اولتراسونیک به کار رفته که در زیر پنل نمایشگر جای داده شده در حالی که بسیاری از موبایل های اندروید حسگر اثر انگشت روی پنل عقب را به کار بسته اند. در مقابل، پرچم دارانی مثل Huawei Mate 20 Pro ،OnePlus 6T از نوع اپتیکال آن استفاده کرده اند اما به گفته کوالکام حسگر های اولتراسونیک هم سرعت بیشتری داشته و هم امنیت بهتری را برای کاربران فراهم آورده اند. دکمه بیکسبی در سمت راست واقع شده اما لبه سمت چپ دستگاه میزبان راکر تنظیم صدا و دکمه پاور است. درگاه سیم کارت به همراه میکروفون ثانویه در لبه بالای آن جای گرفته در حالی که لبه پایین میزبان پنجره اسپیکر و جک 3.5 میلی متری هدفون است. استفاده از شیشه به همراه آپشن های رنگی زیبا تلفیقی از هنر و زیبایی را برای این محصول نشان داده در حالی که مقاومت قابل توجهی نیز دارد اما همانند هر گوشی شیشه ای که تا به امروز ساخته شده این مدل هم ممکن است اندکی اثر انگشتان را جذب کرده و لک شود.
صفحه نمایش:
galaxy s10 همان طور که قبلا اشاره شد دارای نمایشگر Infinity O بوده که در قسمت بالا و سمت راست آن قرار گرفته و دوربین سلفی را در خود جای داده است. این پنل تمام صفحه می تواند تجربه بی نظیری از مالتی مدیا را برای شما فراهم آورد. سنسور اثر انگشت در زیر آن قرار داده شده و نوع آن Dynamic AMOLED بوده و اندازه ای برابر با 6.1 اینچ دارد. همچنین نسبت صفحه نمایش به بدنه آن ~88.3% و تراکم پیکسلی ~550 را به خدمت گرفته و رزولوشن 1440× 3040 پیکسل و کیفیت تصویر Quad HD را ارائه می دهد. در واقع اولین موبایل سامسونگ در نظر گرفته می شود که از این نوع نمایشگر استفاده کرده است.
هنوز به طور قطع مشخص نشده که عملکرد این پنل ها چه تفاوت هایی با پنل های AMOLED دارد. دلیل آن می تواند پشتیبانی از HDR باشد. یکی دیگر از امکاناتی که در این نوع نمایشگر وجود دارد Always-on display بوده که می تواند بسیار کاربردی باشد به این دلیل که می توان بدون باز کردن قفل صفحه و یا روشن کردن آن، ناتیفیکیشن ها، ساعت و یا مواردی از این قبیل را مشاهده کرد. از جمله ویژگی های این نوع پنل ها ارائه رنگ های شاداب و سرزنده و تصاویر شارپ و روشن بوده و روشنایی آن ها هم فوق العاده است، از این رو در نور مستقیم خورشید شما می توانید به راحتی هر نوع محتوا را دیده و از این صفحه استفاده کنید.
دوربین:
بدون شک یکی از نقاط عطف و جهش فوق العاده بزرگ در طراحی پرچم داران سامسونگ استفاده از دوربین سه گانه است که تفاوت بسیار زیادی را در مقابل ورژن های قبلی به وجود آورده است. این ماژول سه گانه همانند هوآوی میت 20 پرو در بردارنده یک لنز 12 مگاپیکسلی واید با دیافراگم قابل تنظیم بسته به میزان نور f/1.5-2.4 و یک لنز 12 مگاپیکسلی تله فوتو با دیافراگم f/2.4 به همراه یک لنز اولتراواید 16 مگاپیکسلی با دیافراگم f/2.2 است. لنز تله فوتو از زوم اپتیکال 2 برابر پشتیبانی می کند. دوربین سلفی هم یک سنسور 10 مگاپیکسلی واید با دیافراگم f/1.9 است. همانند سال گذشته دوربین اولیه از مکانیسم دیافراگم دوگانه برخوردار بوده که کمک می کند تا در نور کم عکس های بهتری گرفته شود به علاوه عملکردهای هوش مصنوعی ارتقاء یافته در نتیجه می تواند 30 صحنه مختلف را شناسایی کرده و بهترین حالت بهینه سازی تصویر را برای آن صحنه انجام دهد. استفاده از لنزهای واید نیز باعث شده که بتوان فریم و یا فضای بیشتری از یک صحنه را در یک قاب جای داد.
سخت افزار:
طبق روال سال گذشته باز هم سامسونگ دو نوع تراشه را به کار گرفته که بسته به بازارهای هدف تراشه آن فرق می کند. نسخه اروپا و خاورمیانه و آفریقا و به اصطلاح EMEA از تراشه ساخت خود شرکت سامسونگ به نام ( Exynos 9820 Octa (8 nm و نسخه آمریکای لاتین (LATAM)، امریکا و چین به جدیدترین پردازنده شرکت کوالکام به نام Qualcomm SDM855 Snapdragon 855 تجهیز شده اند. پردازنده اسنپدراگون 855، 8 هسته ای بوده و هسته های Kryo 485 آن با حداکثر کلاک 2.8 گیگاهرتز کار می کنند. این پردازنده بر اساس فرآیند ساخت 7 نانومتری ساخته شده که نسبت به پردازنده های 14 نانومتری کارایی بهتری داشته و مصرف انرژی آن به مراتب پایین تر آمده است. پردازنده اگزینوس سامسونگ هم دارای دو هسته Mongoose M4 و دو هسته Cortex-A75 و 4 هسته Cortex-A55 بوده که در مجموع با حداکثر کلاک 2.7 گیگاهرتز عمل می کنند. این تراشه پردازنده گرافیکی Mali-G76 MP12 را به خدمت گرفته است. جدا از پردازنده متفاوت، اس 10 از نظر حافظه هم در دو نسخه 128/8 و 512/8 گیگابایتی معرفی شده است. نسخه دو سیم کارت برخلاف مدل های دیگری مثل می 9 و می 9 اکسپلور و یا آیفون ایکس اس مکس از درگاه حافظه microSD تا 512 مگابایت پشتیبانی کرده اما درگاه اختصاصی نداشته و می بایست برای استفاده از کارت حافظه جانبی از درگاه سیم کارت دوم استفاده کرد.
یکی دیگر از ویژگی های آن این است که از جک 3.5 میلی متری هدفون پشتیبانی کرده از این رو برای اتصال به انواع هدفون و هندزفری ها نیاز به مبدل نخواهد داشت. گلسی اس 10 با پردازنده Exynos 9820 در بنچمارک آنتوتو امتیاز 326.186 را به دست آورده در مقابل امتیاز میت 20 پرو برابر با 313.561 و امتیاز پرچم دار شیائومی یعنی شیائومی می 9 برابر با 372.006 است. امتیاز گوشی آیفون ایکس اس در این بنپمارک 356.501 بوده که باز هم گفته می شود که تا به امروز آیفون در خط قدرت از آن جلوتر است، اما این نکته را نیز می بایست خاطر نشان کرد که پردازنده اسنپدراگون 855 در می 9، آیفون ایکس اس را پشت سر گذاشته است.
از امکانات ارتباطی آن می توان به NFC و رادیو FM (تنها در بازار کانادا و امریکا)، بلوتوث نسخه 5.0، GPS، Wi-Fi 802.11 ,dual-band, Wi-Fi Direct, hotspot غیره اشاره کرد. همچنین رابط دو طرفه 3.1, Type-C 1.0 را به کار برده و سرعت انتقال داده آن عالی است. در مورد صدای آن هم گفته می شود که از بلندگوی های استریو برخوردار بوده و علاوه بر اینکه از تکنولوژی صدای 32-bit/384kHz audio و صدای Dolby Atmos/AKG هم پشتیبانی کرده همچنین جهت کاهش نویز به یک میکروفون جداگانه مجهز شده از این رو همه این موارد در کنار هم باعث شده صدای واضح شفاف و بلندی را ارائه دهد.
نرم افزار:
s10 به صورت پیش فرض با نسخه( 9.0)Pie پلتفورم اندروید اجرا شده و از پوسته سفارشی One UI استفاده کرده است. قابلیت های زیادی نیز در این نسخه گنجانده شده که بسیار کاربردی بوده و تفاوت های زیادی با نسخه های قبلی رابط کاربری گوشی های سامسونگ دارد.
باتری:
باتری در اینجا از نوع لیتیوم یونی بوده و 3400 میلی آمپر ظرفیت دارد. شاید به نسبت بسیاری از باتری های به کار رفته در موبایل های دیگر اندازه زیادی نداشته باشد اما بدون شک قابلیت های فوق العاده مفید و منحصر به فردی خواهد داشت برای مثال این باتری از شارژ بی سیم و شارژ سریع 15 وات پشتیبانی کرده از طرفی هم می توان با برخورداری از شارژ معکوس 9 واتی از آن به عنوان پاور بانک نیز استفاده کرد.